5 helppoa vihannesta

Muistan kun seisoin ensimmäisiä kertoja siemenhyllyn edessä ja mietin että mitä voin ostaa. Osanko kylvää ja kasvattaa yhtään mitään? Mitä uskallan kokeilla? Voi kun olisin silloin tiennyt ettei vihannesten kasvattamista tarvitse jännittää ja pelätä! Osa on mahdottoman helppoja ja mukavia kasvattaa. Tässä on 5 helppoa vihannesta, jotka sopivat aloittelijalle!

Jatka lukemista ”5 helppoa vihannesta”

Ajankohtainen vihannestaulukko

Kun aloitin muutama vuosi sitten vihannesten kasvattamisen niin etsin kuumeisesti keskitettyä tietoa vihannesten itämisajoista sekä lämpötiloista. Pitkän etsinnän jälkeen sellainen ajankohtainen vihannestaulukko löytyi! Tai on kai niitä montakin, jos vaan tietää mistä etsiä ja jaksaa riittävän pitkään ruuhata netissä. Mutta yleensä tieto on hujanhajan eri sivustoilla.

Jatka lukemista ”Ajankohtainen vihannestaulukko”

Puskasta pelloksi

Koska ostimme tilan, jota ei ollut viljelty pitkään aikaan, oli meillä edessä aikamoinen urakka. Kaikki pellot piti ”tehdä” jollakin tavalla. Joko kunnostamalla vanhaa pellonpohjaa tai tekemällä ihan uutta. Me ollaan kutsuttu tätä hommaa nimellä ”puskasta pelloksi. ” Enkä ainakaan minä alussa ymmärtänyt miten iso (ja pitkä) urakka edessä olisi.

vanha pelto, puskasta pelloksi - vanhan pellon kunnostus
Yläpelto vuonna 2016. Viime syksynä aloitimme vasemmalla näkyvän ”villin” puoliskon kunnostuksen. Oikealla oleva puolisko on vihannespenkeillä kokonaisuudessaan.
Jatka lukemista ”Puskasta pelloksi”

Versotus, osa 1

versotus

Jos haluaa syödä jo aikaisin keväällä hyvää ja vihreää, niin kannattaa ehdottomaasti laittaa versoja kasvamaan. Niistä saa helposti ravinteikasta ja maistuvaa tuoretta salaatteihin ja leivän päälle. Ajattelin, että voisin jakaa tänne blogiin simppelin versotusohjeen. Ensimmäisessä osassa laitan versot kasvamaan, toisessa osassa katsotaan vähän miten kasvu on edistynyt viikossa. Ja kolmannessa osassa on vähän versojen käytöstä.

Jatka lukemista ”Versotus, osa 1”